תשובות
.1 תשובה א. לחולה זה יש כאב אפיגסטרי חוזר, המיוחס למחלת ריפלוקס גסטרו-ושט. עם זאת, העובדה שהסימפטומים שלה נשלטו בצורה גרועה עם מונעי חומצה בעבר מעידה על כך שהאבחנה כנראה לא מדויקת. הסימפטומים החוזרים שלה נגרמים ככל הנראה על ידי מחלת דרכי המרה, וההצגה הנוכחית שלה חשודה ביותר למחלת דרכי מרה מסובכת כגון דלקת כיס מרה חריפה. בחירה א’ מייצגת בדיקה להערכת מחלת דרכי המרה, המתאימה בהגדרה זו. בגלל החום שלה, גישת ניהול אשפוז המתוארת בבחירה E אינה הולמת.
.2 תשובה ב. כאב סומטי קשור בדרך כלל לגירוי של הצפק הקדמי, וכתוצאה מכך כאב מקומי, מתמשך וחד. סוג זה של כאב מוחמר בתנועה ויכול לייצר עווית בשרירי דופן הבטן שמעל, המתבטאת בהגנה (guarding ) בלתי רצונית.
.3 תשובה ד. החולה ב-“תשובה ד” אינו יציב מבחינה המודינמית ויש לו סימנים ותסמינים המעידים על קרע במפרצת בטנית. בדיקת CT עשויה לעכב את הטיפול בו והיא התווית נגד במצב זה. למטופל המתואר בבחירה א יש כנראה דיברטיקוליטיס, כאשר CT עשוי להתאים לדרגת חומרה. לחולה המתואר בבחירה ב יש כנראה דלקת לבלב חריפה, כאשר CT מועיל לריבוד של חומרת המחלה. למטופל המתואר בבחירה ג עשוי להיות דלקת תוספתן מסובכת או תהליך GI מסובך אחר או תהליך גינקולוגי, שבו CT יכול להועיל להבדלה. למטופל המתואר בבחירה ה יש בקע טבורי כלוא עם סימנים ותסמינים של חסימת מעיים הקשורים לממצא זה. התערבות כירורגית מסומנת על סמך המצגת שלו בלבד.
פנינים קליניות
- לרוב החולים עם האבחנה של “כאבי בטן לא מובחנים” שנקבעה לאחר הערכת ED יסודית תהיה פתרון ספונטני של הכאב.
- תרופות נרקוטיות ישפיעו על המאפיינים והעוצמה של כל כאבי בטן, ללא קשר לאטיולוגיה.
- עד שליש מהמטופלים המבוגרים עם כאבי בטן שהוערכו ב-ED סובלים ממצבים שעלולים לדרוש התערבות כירורגית.
סקר על הנוסח החדש
[wpforms id="5913"]